Trends komen en gaan, ook binnen de kunst van de administratie. De trends die hieronder besproken worden, vloeien vooral uit de economische crisis. Bedrijven blijven besparen. Wie het geld niet heeft, moet creatief zijn.

Uitbesteding
Een van de trends is het uitbesteden van de administratie. Of dit nu geheel of gedeeltelijk wordt gedaan, het bedrijf zelf kan zich meer gaan focussen op de kernactiviteiten.

Digitalisering
Steeds meer bedrijven integreren en automatiseren hun informatiesystemen van verschillende afdelingen. Dit betekent dat het personeel steeds minder handmatig standaardmutaties invoert. Of deze trend goed aanslaat bij jouw bedrijf ligt aan de bedrijfsgrootte, bedrijfstak en aan de regio. Vooral bij kleinere bedrijven verloopt de invoering van digitalisering minder snel.

Managementinformatie
Bedrijven willen steeds sneller beschikken over managementinformatie. Dit komt vooral door de onzekere omstandigheden. Het inschatten van risico’s en het vaststellen van de liquiditeit hebben prioriteit bij de financiële administratie. Vooral als de administratie wordt uitbesteed is het belangrijk dat er snel toegang is bij deze informatie.

Belangrijk is om flexibel te blijven en jouw hoofd koel te houden. Zoals gezegd, trends komen en gaan. Wees voorbereid op alles!

(Bezocht 131 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.