Het kantoor is natuurlijk een plek waar gewerkt moet worden, maar dit betekent niet dat er geen ruimte is voor sfeer en gezelligheid. Juist een gezellig aangekleed kantoor zorgt ervoor dat medewerkers zich op hun gemak voelen, met een goed gevoel naar het werk gaan en hierdoor meer werk verzetten. Maar hoe kleed je een, toch professionele kantoorruimte, nu gezellig aan? Met deze tips heb jij het zo voor elkaar.

1. Chique schilderijen

Er zijn ontzettend handige systemen die het schilderijlijsten ophangen een stuk makkelijker maken. Met deze luxe systemen maak je geen aanpassingen aan de muren, en kun je de lijsten makkelijk van locatie, hoogte en figuur verwisselen. Daarnaast ziet zo’n systeem er zo ongelooflijk chique uit; daar kan geen hamer en spijker tegenop. Vul de schilderijlijsten met artistieke foto’s, mooie kunst of toffe reclame uitingen van de onderneming. Combineer het samen om een mooie, kleurrijke en sfeervolle muur te creëren.

2. Groen op kantoor

De meest makkelijke manier om gezelligheid en sfeer op kantoor te creëren is door zoveel mogelijk groen naar binnen te halen. Of je nu een hele urban jungle in elkaar zet, een verticale tuin knutselt of gewoon ontzettend veel mooie, kleurrijke planten in huis haalt. Planten creëren sfeer, geven een aangenaam gevoel en zorgen er ook nog eens voor dat de luchtkwaliteit verbetert. Daarnaast hebben planten ook een bewezen goede invloed op de mentale staat, en werkkwaliteit van medewerkers!

3. Natuurlijke materialen

Net als bij de planten, geven ook natuurlijke materialen een fijn gevoel. Houten tafels, betonnen muren, planten, takken, bloemen en andere natuurlijke items brengen sfeer en gezelligheid op kantoor. Ben je dus op zoek naar een nieuwe koffietafel, kies er dan eentje van steigerhout. Niet alleen geeft dit een fijne sfeer, maar het is ook nog een stukje duurzaam ondernemen.

4. Sfeervolle promotie

Ook de reeds gebruikte promotie van de onderneming mag gerust tentoongesteld worden. Promotionele posters kunnen in mooie lijstjes gepresenteerd worden, en de naam van de onderneming kan op creatieve wijze op de muur tentoongesteld worden. Of plaats bijvoorbeeld iedere uitgave van het interne magazine op creatieve wijze in de entree. Sfeervol, gezellig en ook nog eens een tikje commercieel.

5. Warmte creëren

Je zou misschien niet direct denken dat het bij het kantoor past, maar het is wel de ideale manier om warmte en gezelligheid te creëren. Kussens op de stoelen en banken, en her en der een fijn kleed op de vloer. Het geeft een huiselijk gevoel, en doorbreekt de kilte van de standaard kantoorruimte.

(Bezocht 650 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.